Naprapati naprapat

Vad är skillnaden mellan kiropraktorn, naprapaten och osteopaten?

Skillnad mellan Kiropraktik och Naprapati och Osteopati

Skillnaden mellan Kiropraktik och Naprapati är inte så stor utan likheterna mycket större än skillnaderna. Däremot kan de individuella skillnaderna mellan olika terapeuter variera väldigt mycket. En naprapat kan jobba mycket likt en kiropraktor och en kiropraktor kan arbeta mycket likt en naprapat.

 

Naprapater, kiropraktorer och osteopater är alla välkända hälsovårdspersonal som tar hand om en mängd olika muskuloskeletala skador och sjukdomar. Det finns dock några skillnader mellan dessa olika yrken som kan förse patienterna med olika fördelar.

Naprapaten

Naprapati naprapat

Grundaren till naprapat: Oakley Smith.

Naprapaten är en terapeut som specialiserar sig på att behandla muskuloskeletala skador och besvär, såsom muskelspänningar, ledsmärta och problem med bindväv. Naprapati är en typ av manuell terapi som använder mjuka men manuella händerförflyttningar för att lösa upp spända muskler och ligament och återställa rörlighet. En typisk naprapatisk behandling består vanligtvis av manipulationsbehandling, elterapi och stretching för att lösa upp det smärtande området.

Kiropraktorn

Kiropraktor Göteborg

DD Palmer Kiropraktikens Grundare

 

En kiropraktor är en terapeut som ägnar sig åt att diagnostisera, behandla och förebygga muskel- och ledrelaterade störningar. Dessa inkluderar men är inte begränsade till lumbago, ischias, cervikal och axelleddsmer, ryggsmärta, huvudvärk, sportsskador och idrottsrelaterade skador. Kiropraktorer använder ett antal olika tekniker för att diagnostisera och behandla sina patienter, inklusive manuell manipulation, mobilisering, massage, rehabilitering, ortopedisk postural anpassning och stretchingövningar.

Osteopaten

Ostoepat Goteborg

Osteopatins grundare

En Osteopat, å andra sidan, är också en terapeut men de fokuserar på andra områden som är specifika för människans anatomi och fysiologi. Osteopati är en manuell medicinsk behandling som syftar till att lindra smärta och förbättra rörligheten genom att identifiera och behandla orsakerna bakom kroppens obalanser och dysfunktioner. Behandlingen är baserad på en strukturell, neurologisk och biomekanisk undersökning, och innefattar bland annat tryck och stretching av olika muskelgrupper, leder och organ. Behandlingen har använts sedan 1800-talet för att hjälpa människor med allt från akuta skador och kroniska sjukdomar till huvudvärk och stressrelaterade besvär.