Vad gör osteopaten?

Ostoepat Goteborg

Osteopat Goteborg – Andrew Taylor Still 

Osteopat skiljer sig lite mer från de andra två terapierna, men det finns även osteopater som arbetar väldigt likt kiropraktorer och naprapater. Generellt arbetar osteopater med lite mjukare tekniker.
Idag kan man läsa till Osteopat och sedan den 12 juni 2007 blev skolan validerad av University of Wales. Det innebär att Skandinaviska Osteopatskolans studenter framöver kan glädja sig åt en universitetsexamen.
Man kan idag dock inte bli legitimerad som osteopat i Sverige, men i bl.a. USA och Storbritannien kan man få motsvarande vår legitimation. Tyvärr ligger vi lite efter här i Sverige…

Osteopati är en form av holistisk medicin som fokuserar på att behandla hela kroppens funktioner, inte bara symptom. Det är ett utmärkt alternativ till traditionell vård, särskilt för muskuloskeletala besvär. Osteopati är också mycket användbart för att hantera allmänna, kroniska eller efterföljande skador. Det är ett vetenskapligt baserat synsätt som använder handhavande tekniker för att återställa normala funktioner. Osteopater använder ett antal metoder för att diagnostisera och behandla personer.

För att förstå vad osteopati gör, måste man först förstå principerna bakom förmågan att hela. Osteopati bygger på principerna om att människor är individuellt mångsidiga och att varje kroppsliga funktion är direkt relaterad till ryggraden.