Kiropraktor Göteborg

Med fokus på ryggraden och nervsystemet

Kiropraktor Göteborg

Kiropraktor behandlar ryggraden

Kiropraktor Göteborg – Vi hjälper dig med behandling

KIROPRAKTORER MED LÅNG ERFARENHET

Vi på Kiropraktor Göteborg – RyggAkuten önskar dig välkommen!
På Ryggakuten som öppnade redan 1992, har vi idag två Kiropraktorer.  Det är legitimerade kiropraktorerna Martin Klcovansky Rossing och Joakim Karlsson. Martin är utbildad på AECC University College i Bournemouth i England. Joakim är utbildad på Kiropraktorhögskolan i Stockholm.
Vårt mål som Kiropraktorer är att ta hand om dig på bästa sätt. Martin arbetar på vår Mottagning i Sisjön och Joakim på Hisingen.

KIROPRAKTORN HJÄLPER RYGG OCH NACKBESVÄR

En kiropraktor kan hjälpa till med att diagnostisera (berätta vad det är för fel på dig). Behandla ditt besvär och förebygga problem kopplade till muskler och skelett, särskilt i ryggraden. De kan behandla olika besvär som ryggsmärta, nacksmärta, huvudvärk, ledsmärta och muskelspänningar genom justeringar och manuell terapi. Kiropraktorer kan också ge råd om ergonomi, träning och livsstilsförändringar för att hjälpa din hälsa och förebygga skador. Det är viktigt att notera att kiropraktorer inte är läkare och att de inte kan skriva ut mediciner eller göra  kirurgiska ingrepp.

KIROPRAKTORMOTTAGNINGAR I GÖTEBORG

Det är meningen att vår erfarenhet ska vara en trygghet för att ge dig bästa möjliga hjälp!
Du hittar våra kiropraktormottagningar i Göteborg  här: 
Kyrkogatan 44    031-152085
Datavägen 14b    031-845200
Hisingsgatan 28 031-234172

Tidbokning sker enkelt online här

Har du frågor eller vill boka tid: Tveka inte att ringa 031-132516

Kiropraktisk information till dig som patient

Kiropraktorer i Göteborg strävar efter att erbjuda professionell och effektiv vård för att hjälpa våra patienter att lindra smärta. Vi vill förbättra din och andra patienters rörlighet och hjälpa din totala hälsa. Vår erfarna personal är hängiven till att skapa utarbetade behandlingsplaner som passar dig och ditt unika behov.

 AKUTTIDER HOS KIROPRAKTORN

Vi förstår hur viktigt det är av att vara tillgänglig med akuta tider dagligen. Därför försöker vi inte bara på att  erbjuda bra behandlingar utan vi fokuserar också på att skapa bra och informativt innehåll om kiropraktiska behandlingar.

INFORMATION OM KIROPRAKTIK

Genom att använda värdefull information på vår webbplats strävar vi efter att informera dig som patient att få den bästa hjälp som finns att tillgå.  Att försöka nå dig och de personer i Göteborgsområdet som behöver vår expertis. Vår målsättning är att vara en pålitlig och informationsrik kanal för personer som söker kiropraktiska behandlingar i Göteborg. 

Kan vi ge dig bra information om kiropraktik, hoppas vi att du väljer oss för ditt kiropraktiska besök.

Välkommen till våra kiropraktorkliniker i Göteborg, där vi är dedikerade till att hjälpa våra patienter att må bättre och leva smärtfritt. Kontakta oss idag för att boka en tid och låt oss hjälpa dig på vägen till bättre hälsa och välbefinnande med kiropraktisk vård.

Kiropraktor Göteborg Martin Klcovansky Rossing
Joakim Karlsson, Kiropraktor Göteborg

Grunden i Kiropraktiken

Till skillnad från vad många tror är kiropraktik inget nytt yrke. Konceptet utvecklades av D.D Palmer (se film längre ned av hans son BJ Palmer). Kiropraktorer har funnits sedan början av 1900-talet. Vi är skickliga på att diagnostisera, behandla och förebygga störningar i kroppens rörelseapparat. Ryggakuten etablerades 1992 och är störst inom kiropraktik i Göteborg.

Flera tekniker med ett mål

Målet för alla naprapater, kiropraktorer och osteopater är i grund och botten att skapa en funktionell kropp. Teknikerna för att åstadkomma slutresultatet skiljer sig mellan olika behandlare. Naprapaten utför en kombination av ryggradsbehandling och mjukdelsbehandling. Kiropraktorn arbetar mer specifikt med behandling av ryggraden. Vad du är ute efter och vad som känns bäst är väldigt individuellt. Det viktiga är att du får en ordentlig förklaring av besvären och att problemen blir avhjälpta. Vad det står för namn på behandlarens dörr är mindre viktigt när du mår toppen.

Vilka tillstånd behandlas av en kiropraktor?

Det unika med manipulationsgreppet hos kiropraktorn är justeringen. Känner du inte till något annat om kiropraktorer är det förmodligen knakandet du associerar med yrket. Det är frigörande för leder och förbättrar både rörlighet och funktion i nervsystemet. Greppet gör inte ont, men det knakar till en aning i kroppen. Kiropraktorns behandlingar är i regel betydligt mindre dramatiska än många tror.

Manipulationsbehandling eller justering  går ut på att dra ut leden till ett ytterläge genom speciella grepp. Kiropraktorn drar ut leden en aning längre än du själv är kapabel till. Knaket skapas när vakuumet som finns i de flesta leder ökar och små bubblor uppstår i ledvätskan. I vissa fall kompletterar vi med behandling av mjukdelarna. Det känns som en sorts massage av muskler och senor.

När använder en kiropraktorn manipulationsgrepp?

Vi använder manipulationsgreppet eller justering på patienter med spända muskler eller nedsatt funktion i lederna.

Symtom som vi kan hjälpa dig med:

Smärta och stelhet i nacke, rygg, armar eller ben är mer än vanliga.
Problem i leder och muskler även andra delar av kroppen.
-Smärtor i bröst eller mage, spänningshuvudvärk eller ischias.
-Idrottsskador som benhinneinflammation, höftsmärta och hälsporre.

Smärta i leder kommer sig av idrott, arbete eller plötslig belastning i stil med halka eller snöskottning.

Undersökningen hos Kiropraktorn

Vår kiropraktor undersöker dig för att förstå varifrån smärtan och den försämrade funktionen uppstått. Sedan förklaras rotorsaken och den bästa behandlingsmetoden på ett sätt du förstår. Vi vill att du ska känna dig väl omhändertagen och med på noterna genom hela behandlingen.

Ska man välja en läkare eller kiropraktor? Det är enkelt: när du eller vi tror att något är allvarligt fel, så ska du besöka läkaren. Misstänker vi att det är något allvarligt så skickar vi dig alltid vidare.

I vissa fall är kombinerad vård av kiropraktor och läkare den bästa lösningen. Du kan alltid ringa sjukvårdsupplysningen eller oss om du är osäker på om det är en naprapat, kiropraktor eller doktor du bör besöka.

Kiropraktor Göteborg Sisjön och Hisingen

När du behöver en kiropraktor i centrala Göteborg Kiropraktor på Hisingen ellerKiropraktor Sisjön är Ryggakuten det rätta valet.
Vi erbjuder enbart behandlingar från legitimerade kiropraktorer och ligger alltid i framkant vad gäller fortbildning och modern teknik. Hos oss får du effektiv smärtlindring utifrån lång erfarenhet och hög kvalitetsstandard.

VÅR KLINIK I SISJÖN – DATAVÄGEN 14B

Martin Klcovansky Rossing Kiropraktor Sisjön

Martin

Kiropraktor Göteborg

Naprapat Göteborg och Sisjön Martina Gunnarsson

Martina Gunnarsson

Naprapat Göteborg

Naprapat Sisjön Emil Amberntsson

Emil

Naprapat Göteborg

VÅR KLINIK I CENTRUM GÖTEBORG  – KYRKOGATAN 44

Naprapat Göteborg Anny Källum

Anny

Naprapat Göteborg

Naprapat Göteborg Magnus Axelsson

Magnus

Naprapat Göteborg

Naprapat Göteborg Erika Larsson

Erika

Naprapat Göteborg

VÅR KLINIK PÅ HISINGEN – HISINGSGATAN 28

Joakim Karlsson, Kiropraktor Göteborg

Joakim

Kiropraktor Göteborg

Emil Andersson bästa naprapaten i Göteborg

Emil A.

Naprapat Göteborg

Tidbokning online

Tidsbokning

Ryggskott Ryggakuten

Ryggskott

Har du problem med nackspärr?

Nackont

Våra kliniker i Göteborg-Borås-Malmö

Kliniker

handledssmärta

Övriga symtom

Vår personal på Ryggakuten Naprapat - Kiropraktor

Personal

Behandling Ryggakuten

Behandling

Kiropraktor Ryggakuten

Kiropraktor/Naprapat

Kontakta oss på Ryggakuten

Kontakta oss

Personal på Ryggakuten Göteborg- Malmö-Borås

Vi har korta väntetider

Naprapat – Kiropraktor i Göteborg, Borås och Malmö

Vi har tre kliniker utspridda i Göteborg: City, Sisjön och Hisingen. Utöver detta har vi klinik i Borås och en i Malmö.

Välkommen till RyggAkuten och våra naprapat och kiropraktormottagningar. Vi erbjuder expertis och omsorg för att hjälpa dig att må bra. Ryggakuten grundades av Patrick Larsson 1992. Vårt team består idag av välutbildade och erfarna naprapater och kiropraktorer som strävar efter att förstå varje individuell patients behov och skapa skräddarsydda behandlingsplaner.

Vi tror på en holistisk approach till hälsa och välbefinnande, och vi arbetar tillsammans med dig för att inte bara behandla dina symptom, utan också för att adressera underliggande orsaker till smärta och obalans i kroppen. Genom att kombinera manuella terapier, träning och ergonomisk rådgivning erbjuder vi våra patienter en helhetslösning för sina besvär.

Vår mottagning är utrustad med moderna faciliteter och vi strävar efter att skapa en välkomnande och avslappnad miljö för våra patienter. Vi tror att en positiv och stödjande atmosfär är viktig för att främja läkning och välbefinnande.

Oavsett om du lider av rygg-, nack-, eller ledvärk, idrottsskador eller andra muskuloskeletala problem, är vi här för att hjälpa dig. Vi arbetar inte bara med att lindra smärta, utan också med att främja långsiktig hälsa och förebygga framtida skador.

Vi ser fram emot att välkomna dig till vår mottagning och att vara en del av din resa mot en smärtfri och aktiv livsstil. Hör av dig idag för att boka din första konsultation och låt oss hjälpa dig att må bättre.

Vårt duktiga team

Våra kliniker

Göteborg – Centrum

Kyrkogatan 44
411 15 Göteborg
Telefon: 031-152085

Göteborg – Hisingen

Hisingsgatan 28
417 03 Göteborg
Telefon: 031-234172

Göteborg – Sisjön

Datavägen 14b
436 32 Göteborg
Telefon: 031-845200

Borås

Västerbrogatan 1
503 30 Borås
Telefon: 033-228100

Malmö

Baltzarsgatan 25
211 36 Malmö
Telefon: 040-305550

Välja naprat eller kiropraktor

Att välja vid ditt besök

Naprapat Göteborg

Vad är naprapati

Naprapati är en underliggande behandlingsmodell som är utformad för att behandla och förebygga kroniska muskel- och ledbesvär. Det ses som en integrerad del av den holistiska hälsovården, eftersom den strävar efter att skapa en jämn balans mellan kropp, sinne och själ, vilket är nyckeln till en hälsosam livsstil.

Vad är kiropraktik

Vad är kiropraktik

Kiropraktik är en gammal, alternativ medicinsk behandling som involverar användning av manuella tekniker för att förbättra funktionen av muskler, ligament, senor och leder. Det har beskrivits som en icke-invasiv behandlingsmetod som syftar till att bota eller minska smärta, öka rörligheten och återställa kroppens naturliga balans.

Ryggakuten nyheter

Nyheter

Läs det senaste som händer på Ryggakuten. Ny hemsida!  Hos Ryggakuten kommer vi regelbundet lägga ut informativ text som är till nytta för dig.

Referenser

Petra Ziegler

(5/5)

Hade under flera veckor ryggont som eskalerade. Så ont att jag inte kunde sova,
äta eller sitta ner. Efter 2-3 behandlingar hos Mats fick jag tillbaka livet. Nu tränar
jag igen

Daniel Maxe

(5/5)

Varje gång jag har varit hos Martin på RyggAkuten känner jag mig som en ny
människa. Han är den bästa inom sitt område!

Christoffer Hallberg

(5/5)

Fick fantastisk hjälp av Joakim Karlsson när jag överbelastat ryggen.
Rekommenderas varmt!

Tobias Filander Hassler

(5/5)

Trevlig personal och fantastisk behandling! Mitt ryggskott blev genast mycket
bättre. Tack!

Bukra Mubarak

(5/5)

Tusen tack för hjälpen.I Verkligheten var o är Emil Andersson duktig o har riktigt
erfarenhet i sitt yrke

Vanessa Karlsson

(5/5)

Kan varmt rekommendera naprapaten Erika. Blir alltid lika väl bemött av henne och
hon är verkligen engagerad och så kunnig!! Man är i trygga händer hos henne och jag går alltid därifrån med ett leende på läpparna.

Helen Stolt

(5/5)

Stort tack till bästa Erika som fått ordning på min rygg och fot! Ett mycket bra
helhetstänk kring patientens besvär.

Lotta Engdahl

(5/5)

Anny är så proffsig och kunnig!! Hennes metoder är grymma och jag mår så mycket bättre. Hur klarar sig människor utan att ta hand om sin kropp. Ett måste för
min del.

Angela Lindqvist

(5/5)

Alltid mycket trevliga och kompetenta. Har träffat flertalet av era naprapater, men  jag var hos Anny senast som hjälpte mig med min nackspärr.

Stefan Andersson

(5/5)

Bra och snabb service. Löser det mesta när det gäller problem med rygg och
nacke.