Stötvågsbehandling

Effektiv behandling mot hälsporre-plantarfaschiit

Vi har korta väntetider

Stötvågsbehandling – Effektiv behandling mot hälsporre och tennisarm

Shockwave terapi, eller stötvågsbehandling, utvecklades med fokus på att bota njursten.
Numera används metoden även som behandling av hälsporre och tennisarm.
En handhållen applikator genererar tryckluft enligt inställt tryck och frekvens och skickar stötvågor mot smärtans centrum.

Kroppen läker med stötvågsbehandling

Läkningssystemet sätts igång på nytt när kroppen bygger om nervsystemet och skapar smärtlindring med sitt naturliga morfin. Ofta är stötvågsbehandling den sista utvägen för patienter som testat allt men ändå inte blivit bra igen. Stötvågsbehandling är en vetenskapligt dokumenterad och välbeprövad metod för bland annat tennisarmbåge, axelsmärta och hälsporre. Forskningen visar på resultat där 95 % mår bra eller mycket bättre efter endast 4-6 behandlingar.

Hur fungerar stötvågsbehandling?

Ett flertal förklaringsmodeller för behandlingen finns beskrivna i litteraturen.

”Stötvågsbehandlingen ’triggar inflammationsfasen’ och kroppen svarar med en ökad metabol aktivitet vilket påskyndar och underlättar läkningsprocessen. Detta innebär att man vill få igång skadan igen för att få igång en ny läkning.”

”Ökad neovaskularisering och ökad frisättning av olika tillväxtfaktorer. Denna stötvågsbehandling innebär att kroppen utsöndrar ämnen för att påskynda läkningen.”

”Stötvågor slår sönder inlagrade kalkbildningar som då kan transporteras bort/tas upp på naturlig väg.”

”Enligt Gate-Control teorin ser stötvågsbehandling till att kroppen bara kan känna en sak i taget. Den väljer bort smärtan från hälen när nya impulser kommer från läkningsstället.”

Vad gör ont när man har hälsporre?

Hälsporre kallas smärta som uppstår under eller på sidan av hälen när du går och står. För många avtar smärtan när de varit på fötterna en stund. Nutida forskning visar att förekomsten av ämnen som nerverna utsöndrar ligger bakom värken. Rent praktiskt beror hälsporre ofta på att du har använt dåliga skor i för stor utsträckning.

Får man tennisarmbåge enbart av racketsport – Hjälper Stötvågsbehandling?

Har du ont i muskelfästena på armbågens utsida har du troligen drabbats av tennisarm. Andra symptom är stelhet och svårigheter att sträcka ut armbågen helt. Mjölkpaket och andra otympliga föremål blir besvärliga att greppa. Tennisarmen uppkommer till följd av enformiga rörelser. Dessa överanstränger musklerna som sträcker fingrar och handled. Bland annat tennis, tungt arbete och snickrande innehåller den här typen av rörelser. Hos en del patienter går smärtan över av sig själv medan andra behöver behandla sin tennisarmbåge. Läs mer om tennisarbåge här.

Hur går en Stötvågsbehandling till?

Innan behandling frågar vi dig om sjukvårdshistoria och ber dig förklara de upplevda besvären. Därefter genomför vi en undersökning för att ställa diagnos och tar reda på var smärtan sitter. Under själva behandlingen ligger du ner eller sitter upp. Munstycket placeras över huden ovanför källan till smärtan. En behandling tar 5-10 min och upprepas med 5-7 dagars mellanrum. I de flesta fall brukar 3-5 behandlingar räcka.

På vår klinik på Hisingen och Malmö  erbjuder vi stötvågsbehandling med legitimerad personal. Ryggakuten är störst i Göteborg inom behandling av smärta, bland annat hälsporre och tennisarm.

Kontakta oss för ytterligare information och tidsbokning.

Stötvågsbehandling hjälper dessa symtom:

Behandlingstillstånd som visat sig ge oerhört bra resultat med stötvåg:

stotvag

 

 

Här kan du se hur man behandlar en hälseneinflammation med stötvågsbehandling

STÖTVÅGSTERAPEUTER I LANDET SOM VI REKOMMENDERAR

STÖTVÅG STOCKHOLM
City Naprapaterna

STÖTVÅG UMEÅ
Umeå Rygg och Ledklinik

STÖTVÅG BORÅS
Naprapat Magnus Jansson

Tidbokning online

Tidsbokning

Ryggskott Ryggakuten

Ryggskott

Har du problem med nackspärr?

Nackont

Våra kliniker i Göteborg-Borås-Malmö

Kliniker

handledssmärta

Övriga symtom

Vår personal på Ryggakuten Naprapat - Kiropraktor

Personal

Behandling Ryggakuten

Behandling

Kiropraktor Ryggakuten

Kiropraktor/Naprapat

Kontakta oss på Ryggakuten

Kontakta oss

Personal på Ryggakuten Göteborg- Malmö-Borås

Vi har korta väntetider

Naprapat – Kiropraktor i Göteborg, Borås och Malmö

Vi har tre kliniker utspridda i Göteborg: City, Sisjön och Hisingen. Utöver detta har vi klinik i Borås och en i Malmö.

Välkommen till RyggAkuten och våra naprapat och kiropraktormottagningar. Vi erbjuder expertis och omsorg för att hjälpa dig att må bra. Ryggakuten grundades av Patrick Larsson 1992. Vårt team består idag av välutbildade och erfarna naprapater och kiropraktorer som strävar efter att förstå varje individuell patients behov och skapa skräddarsydda behandlingsplaner.

Vi tror på en holistisk approach till hälsa och välbefinnande, och vi arbetar tillsammans med dig för att inte bara behandla dina symptom, utan också för att adressera underliggande orsaker till smärta och obalans i kroppen. Genom att kombinera manuella terapier, träning och ergonomisk rådgivning erbjuder vi våra patienter en helhetslösning för sina besvär.

Vår mottagning är utrustad med moderna faciliteter och vi strävar efter att skapa en välkomnande och avslappnad miljö för våra patienter. Vi tror att en positiv och stödjande atmosfär är viktig för att främja läkning och välbefinnande.

Oavsett om du lider av rygg-, nack-, eller ledvärk, idrottsskador eller andra muskuloskeletala problem, är vi här för att hjälpa dig. Vi arbetar inte bara med att lindra smärta, utan också med att främja långsiktig hälsa och förebygga framtida skador.

Vi ser fram emot att välkomna dig till vår mottagning och att vara en del av din resa mot en smärtfri och aktiv livsstil. Hör av dig idag för att boka din första konsultation och låt oss hjälpa dig att må bättre.

Vårt duktiga team

Våra kliniker

Göteborg – Centrum

Kyrkogatan 44
411 15 Göteborg
Telefon: 031-152085

Göteborg – Hisingen

Hisingsgatan 28
417 03 Göteborg
Telefon: 031-234172

Göteborg – Sisjön

Datavägen 14b
436 32 Göteborg
Telefon: 031-845200

Borås

Västerbrogatan 1
503 30 Borås
Telefon: 033-228100

Malmö

Baltzarsgatan 25
211 36 Malmö
Telefon: 040-305550

Välja naprat eller kiropraktor

Att välja vid ditt besök

Naprapat Göteborg

Vad är naprapati

Naprapati är en underliggande behandlingsmodell som är utformad för att behandla och förebygga kroniska muskel- och ledbesvär. Det ses som en integrerad del av den holistiska hälsovården, eftersom den strävar efter att skapa en jämn balans mellan kropp, sinne och själ, vilket är nyckeln till en hälsosam livsstil.

Vad är kiropraktik

Vad är kiropraktik

Kiropraktik är en gammal, alternativ medicinsk behandling som involverar användning av manuella tekniker för att förbättra funktionen av muskler, ligament, senor och leder. Det har beskrivits som en icke-invasiv behandlingsmetod som syftar till att bota eller minska smärta, öka rörligheten och återställa kroppens naturliga balans.

Ryggakuten nyheter

Nyheter

Läs det senaste som händer på Ryggakuten. Ny hemsida!  Hos Ryggakuten kommer vi regelbundet lägga ut informativ text som är till nytta för dig.

Referenser

Petra Ziegler

(5/5)

Hade under flera veckor ryggont som eskalerade. Så ont att jag inte kunde sova,
äta eller sitta ner. Efter 2-3 behandlingar hos Mats fick jag tillbaka livet. Nu tränar
jag igen

Daniel Maxe

(5/5)

Varje gång jag har varit hos Martin på RyggAkuten känner jag mig som en ny
människa. Han är den bästa inom sitt område!

Christoffer Hallberg

(5/5)

Fick fantastisk hjälp av Joakim Karlsson när jag överbelastat ryggen.
Rekommenderas varmt!

Tobias Filander Hassler

(5/5)

Trevlig personal och fantastisk behandling! Mitt ryggskott blev genast mycket
bättre. Tack!

Bukra Mubarak

(5/5)

Tusen tack för hjälpen.I Verkligheten var o är Emil Andersson duktig o har riktigt
erfarenhet i sitt yrke

Vanessa Karlsson

(5/5)

Kan varmt rekommendera naprapaten Erika. Blir alltid lika väl bemött av henne och
hon är verkligen engagerad och så kunnig!! Man är i trygga händer hos henne och jag går alltid därifrån med ett leende på läpparna.

Helen Stolt

(5/5)

Stort tack till bästa Erika som fått ordning på min rygg och fot! Ett mycket bra
helhetstänk kring patientens besvär.

Lotta Engdahl

(5/5)

Anny är så proffsig och kunnig!! Hennes metoder är grymma och jag mår så mycket bättre. Hur klarar sig människor utan att ta hand om sin kropp. Ett måste för
min del.

Angela Lindqvist

(5/5)

Alltid mycket trevliga och kompetenta. Har träffat flertalet av era naprapater, men  jag var hos Anny senast som hjälpte mig med min nackspärr.

Stefan Andersson

(5/5)

Bra och snabb service. Löser det mesta när det gäller problem med rygg och
nacke.